Izrada Web Sajtova | Nikola Marjanovic

Izrada Web Sajtova

 

Izrada Web Sajtova je postao jedan od osnovnih elemenata poslovanja, ukoliko ne postojite na internetu šanse da Vaš biznis opstane su jako male. Iz tog razloga je jako bitno da napravite svoj web sajt ali i da obratite pažnju da to bude sajt koji je SEO optimizovan. Ukoliko nije optimizovan kao da ne postoji. Takođe se bavim i redizajnom postojećeg sajta.U nastavku ćete saznati koji su koraci koje prolazim da bih napravio jedan SEO optimizovan sajt.

IZRADA WEB SAJTA
korak po korak:

 

Izrada Web Sajtova | Nikola Marjanovic

SEO istraživanje

 

Seo istraživanje je jedan od bitnih koraka u pravljenju web sajta. Da bi napravio sajt za Vaš biznis moram znati čime se bavite i na osnovu toga vršim istraživanje ključnih reči koje opisuju Vaše poslovanje. Takođe istražujem kakva je konkurencija koju treba pobediti da bi web sajt bio vidljiv. Na osnovu istraživanja mogu preci na sledeći korak.

Pisanje Sadržaja na Osnovu SEO Podataka

 

Kada sam zavrsio sa SEO istraživanjem počinjem sa pisanjem sadržaja prema ključnim rečima. Ovo je stavka gde se dogovaram sa klijentima ko će pisati sadržaj za Web Sajt. Dakle postoji opcija da sadržaj pišete sami uz istrukcije koje ću Vam preneti da bih SEO optimizacija bila uspešna. Ukoliko kompletan sadržaj pišem sam cena je naravno skuplja.

Izrada Web Sajtova | Nikola Marjanovic
Izrada Web Sajta | Nikola Marjanovic

Dizajn Web Sajta

 

U ovom koraku bi trebalo da imamo domen i hosting. Hosting i domen Vam je prvih godinu dana besplatan kasnije se naplaćuje na godišnjem nivou okvirno oko 3500 rsd. Ukoliko želite da proverite da li je domen koji ste želeli slobodan možete to učiniti na ovom linku : Provera Domena. Sajt dok je u izradi bice pod sifrom tako da niko neće moći da ga pogleda osim Vas i mene sve do momenta dok ne bude potpuno završen.

Unošenje Sadržaja na Web Sajt

 

Kada je sajt kompletno dizajniran sledi unošenje sadržaja na sajt. Pod unošenjem sadržaja smatra se ubacivanje prethodno napisanih Blog tekstova (Ukoliko odlučite da posedujete Blog na svojoj Web stranici). Pisanje blog-a na sajtu Vam donosi mnogo više šansi za prvu stranu na googlu. Imate priliku da odgovorite na neka pitanja iz Vaše branše koje interesuju Vaše klijente a samim tim i više opcija za ključne reči koje će Vas dovesti do uspeha.

Izrada Web Sajtova
Izrada Web Sajtova | Nikola Marjanovic

Sređivanje Sajta po SEO Standardima

 

Pod sređivanjem sajta po seo standardima podrazumeva se : Optimizacija slika na Web sajtu , Pisanje Meta tagova, Pisanje H1-H6 tagova, Alt tagovi na fotografijama, instaliranje plugin-ova koji su neophodni za dobro funkcionisanje sajta i još dosta toga. Sve ovo radimo da bih smo ubrzali web sajt, ukoliko želite da znate brzinu vašeg sajta to možete uraditi klikom na link: GTmetrix

Prijavljivanje Web Sajta za Pretraživače

 

Kada smo završili kompletan web sajt kreiram mapu sajta (sitemap.xml). Ovaj fajl govori web pretraživačima šta se tačno nalazi na sajtu preko standarda o kojima smo vodili računa u prethodnim koracima. Prijavljujem sajt na pretraživače Google i Yahoo (Nekada se možete dobro rankirati i na ovom pretraživaču i dovesti veliki broj poseta i ako nije zastupljen kao Google).

Izrada Web Sajtova | Nikola Marjanovic
Izrada Web Sajtova | Nikola Marjanovic

Sajt je Spreman Za Korisnike

 

Ostaje nam samo da ubacimo Google Analitiku koja će nas kasnije izveštavati koliko je korisnika posetilo Web Sajt, sa kog izvora, koliko su vremena proveli na Sajtu i još mnogo dodatnih opcija. Analitiku možete pratiti sami ili me možete jednostavno angažovati za održavanje sajta. Izveštaje ćete dobijati od mene kao i redovno održavanje web sajta(update plugin-ova, zaštita web sajta), ubacivanje novog sadržaja i eventualne izmene.

Koliko traje proces pravljenja Web Sajta?

 

Vreme koje je potrebno da se napravi Web sajt koji je kompletno SEO optimizovan je mnogo duže u odnosu na sajtove koji se prave bez ikakve optimizacije. Naravno najviše zavisi od zahteva klijenata, ukoliko sajt ima previše stranica koje treba optimizovati, dosta blog postova, ukoliko je web shop zavisi od količine proizvoda koje se nalaze na web sajtu. Neko očekivano vreme za koje je moguće izraditi web sajt sa prosečnim zahtevima klijenta je 2 nedelje. Ukoliko se radi o Web Shopu sa dosta proizvoda mesec dana. Naravno precizan odgovor na ovo pitanje možete dobiti tek kada čujem Vaše zahteve.

Cena Izrade Web Sajta

 

Cena izrade Web sajta se ne može precizno reći iz razloga što svaki klijent ima zahteve za sebe. Cena direktno zavisi od vremena koje je bilo potrebno da se napravi web sajt po Vašim željama. Imajte u vidu da dobijate sajt sa dizajnom koji je unikatan, SEO optimizovan i sa svim funkcijama koje zahtevate. Iz tog razloga nisam želeo da pravim pakete za izradu sajtova . Ukoliko Vam se dopao sajt možete pogledati i Portfolio mojih radova koji je uglavnom rađen za strano tržište. Ili saznati o načinima kako me možete kontaktirati klikom na dugme

Call Now Button